luni, 12 septembrie 2022

Scrisul de mână contează, incă!

< p> Capacitatea de a produce scris de mână plăcut a fost o calitate apreciată, în trecut, din vremurile medievale. Recenta istorie și tehnologizarea zilelor moderne începând cu secolul al 18-lea au dus treptat la o reducere a acestei îndeletniciri. Scrisul de mână, rapid și plăcut cititului, a devenit cumva, nu la modă iar scrisul legibil nu mai este ceva apreciat în zilele moderne. Multă lume a prezis că scrisul de mână va dispărea, fiind în timp înlocuit de scrisul tipărit și coresponența digitală.

Cu toate astea, noi credem că scrisul de mână nu este o artă pierdută. Scrisul de mână nu va dispărea atâta vreme cât:

- vor exista oameni care vor să transmită celor dragi/prieteni/apropiați gânduri frumoase în scris. Scriind de mână un bilet de mulțumesc, transmiți primitorului căldură și recunoștință prin efeortul depus în a scrie acel sentiment, manual. Oamenii au nevoie de asta și scris de mână transmite o apropiere și intimitate pe care tehnologia nu o va putea egala

- vom găsi relaxare, chiar terapie prin actul meditativ de a scrie ceva, pe hârtie cu penița, creion, pix sau orice alt instrument de scris alegem

Scrisul de mână nu va dispărea, altfel la ce bun ar fi minunatele penițe, instrumente de scris - cine le va folosi? Și nu în ultimul rând, această practică este o plăcută mostră a unor vremuri demult apuse, a unor timpuri mai elegante. Și știm că unii dintre noi preferăm lucrurile simple, elegante, așa că mereu va fi loc în lume pentru scrisul de mână, așa cum sunt oamenii așa va fi și scrisul.

Sperăm că vei lua și tu un stilou, să scrii sau să exersezi scrisori de mână, litere sau bilete de mulțumesc pentru cineva drag! 

Vă las, în încheiere un gând preluat din scriitura noastră românească, scris de mână:

https://www.youtube.com/watch?v=OcOeTCcH7uc&ab_channel=JurnalCreativ




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu